сряда, 20 април 2016 г.

СОФИЙСКИ ФЕСТИВАЛ НА НАУКАТА 2016



http://www.britishcouncil.bg/sofia-science-festival


Наука, представена в достъпен и приятен вид!
И тази година за пореден път ще проведе Софийски Фестивал на Науката, по времето на който всеки човек ще има възможността да се докосне до чудесата на науката.
 
Програмата е невероятна!
В рамките на четири дни от 12 до 15 май 2016 г. столицата ни ще бъде домакин на 69 научни събития, представящи науката в достъпен и привлекателен вид за широката публика, 27 щанда с демонстрации, 93 лектори и много други интересни участници.
 
Събитие, достойно за уважение!
Популяризацията на науката е мисия! Мисия, която изисква известна доза себеотрицание и силна вяра в това, с което ежедневно се занимаваме като учени. Kогато успеем да представим пред хората разбираемо и приятно това, което ежедневно се случва в лабораторията, удовлетворението ни е двойно!

На 14 май на Голяма сцена на Театър София от 17.30 часа Лаборатория по Молекулярна генетика, ИМБ-БАН ще представи най-новите тенденции в областта на молекулярната биология и биомедицина в лекцията Игра на гени и гении.
 
Нека си представим света, който ни заобикаля….
Какво бихме искали да променим?
С новите разработки в света на съвременната молекулярна биология имаме в ръцете си инструменти, с които можем да правим чудеса. Имаме възможности за полет на въображението и способности да променяме по наше желание всяко нещо, което притежава ДНК. Идеята много прилича на научна фантастика и като че ли ни връща към далечната 1932 г., когато Олдъс Хъксли в своя роман „Прекрасният нов свят“ описва фантазиите си за идеален свят, в който всички хора са изкуствено създадени. Фантастика за онова време -  в съвременния свят идеите на Хъксли изглеждат плашещо актуални. Подобни събития изглежда се случват точно сега в областта на науката биология. Именно за тях ще разкажем пред уважаемата публика на тазгодишния фестивал. 
Очакваме вашите въпроси и се надяваме да пробудим у вас желанието да познавате себе си, тялото си и своята наследственост, за да може успешно да ги манипулирате.




http://www.chromatinepigenetics.com/p/blog-page_7.html
д-р Милена Георгиева
Специалности:  
Генетика, Епигенетика, Молекулярна биология, Нутригеномика, Нутриепигеномика, Епигенетика на заболяванията и остаряването
Популяризатор на науката в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар