петък, 13 ноември 2020 г.

Храната като ключов епигенетичен фактор

Всеки от нас има вредни навици. Но как ще се почувствате, ако трябва да се откажете от следващата цигара или от пакетчето чипс в името на вашето бъдещо дете? 

 

Науката доказва: вредните навици се отразят не само на вашето здраве, но и на здравето на вашите, даже още непланирани деца?

Ами ако погледнем по-нататък?

Как бихте се почyвствали, когато разберете, че начинът ви на живот повлиява дори здравето на децата на вашите деца, т.е. на вашите внуци, нещо повече отразява се и върху техните бъдещи поколения?

Да, нашите ежедневни решения оставят своя отпечатък върху бъдещите поколения в много по-голяма степен, отколкото досега сме си представяли. 

 

 

доц. д-р Милена Георгиева
Милена Георгиева е доцент по молекулярна биология и магистър по клетъчна биология и ембриология. Научните ѝ интереси и търсения са в сфери като молекулярна биология и генетика, епигенетика, и съвременна биомедицина. Тя е автор на над 50 научни публикации в реферирани международни списания. Ръководител и участник е в редица научно-изследователски проекти към национални, и международни финансиращи агенции.Популяризира науката в България с участия в радио и телевизионни предавания. Лектор е на TED платформата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар